Strapdag op school!

Strapdag op school!

Op vrijdag 17 september ging de Strapdag door in de Centrumschool van Wingene. Op de strapdag komen zoveel mogelijk kinderen van de school met de fiets of te voet naar school. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en wordt aangemoedigd om de auto wat vaker aan de kant te laten.

Deze dag werd voorbereid tijdens de week van de mobiliteit op school. Tijdens deze week werd de speelplaats omgetoverd in een verkeerspark waarop alle kleuters en leerlingen de verkeersregels konden oefenen met de fiets.

De dag begon met een schoolbijeenkomst waarin we de klaarovers van de gemeente in de bloemetjes zetten. Omdat wij dit jaar rond het thema ‘helden’ werken, kregen ze een gepersonaliseerde heldencape. De klaarovers zijn de helden die elke dag hun steentje bijdragen zodat de kinderen veilig op school aankomen.

De rest van de dag stond in het teken van verkeersveiligheid. De Nieuwstraat werd autovrij gemaakt om met de kleuters, het eerste, tweede en derde leerjaar de straat te verkennen en te oefenen. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar maakten een fietstocht.