Nieuwstraat
16
8750
Wingene
sprookjes gedicht

Project Sprookjes

Vanaf 13 mei 2024 werken de leerkrachten van de Centrumschool van Wingene samen met de kleuters en leerlingen een project uit waarin ze samen kennismaken met bekende en minder bekende sprookjes. De Centrumschool wordt zo geleidelijk aan omgetoverd in een prachtig sprookjeskasteel met avontuurlijk sprookjesbos. Dit sluit aan op het leesbeleid van de school waarin men wil inzetten op leesplezier.

Tijdens de schoolbijeenkomst van woensdag 15/05 kwamen heel wat sprookjesfiguren bij ons op bezoek. Helaas ging er hier en daar wat mis! De gebroeders Grimm waren helemaal in de war toen ze vaststelden dat heel wat van hun sprookjes niet verliepen zoals gewenst. De komende weken ontdekken de kleuters en leerlingen van onze school hoe de sprookjes wél verlopen!

Als apotheose van dit project organiseert de school samen met het oudercomité het schoolfeest. Op 2 juni 2024 organiseren we een feeërieke sprookjeswandeling op de school waarin de leerlingen het beste van zichzelf geven. 

Onze doelen met dit project:

  • Leerlingen maken kennis met allerhande sprookjes.
  • Leerlingen genieten van sprookjesmomenten in klas en op school.
  • De sprookjeswandeling van het schoolfeest voorbereiden. Alle klassen maken kennis met 1 welbepaald sprookje en werken de activiteit voor de sprookjeswandeling uit.